• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

İstanbul Denver Gelişim Test ve Eğitim Merkezi
Randevu : 0533 373 81 23

0-6 Ay Arası
Sağlıklı gözüken çocukları olası sorunları yönünden taranması
12-18 Ay Arası
Riskli Bebekler ve Gelişimsel Gerilik Olduğundan kuşkulanılan işlevlerde
02-03 Yaş Arası
Gelişimsel sorunu konusunda tanı almış ve özel eğitime başlatılan çocukların ilk değerlendirmeleri
05-06 Yaş Arası
Okulöncesi eğitim kurumuna başlayan çocuğun beceri düzeyinin ve gelişiminin belirlenmesi
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Öğrenci ve Okul Sorunları Randevu

Öğrenci ve Okul Sorunları Randevu:0533-373 8123

ÇOCUKTA DAVRANIŞ SORUNLARI

ÇOCUKTA DAVRANIŞ SORUNLARI

Çocukluk gelişim safhalarında yaşanan problemler çocukta davranım bozukluğuna neden

olabilmektedir. Peki nedir bu gelişim safhaları:

Erken çocukluk-güven duygusu

Erken çocukluk-bağımsızlık duygusu

Okul öncesi-girişkenlik duygusu

Okul çağı-Çalışma duygusu

Ergen-kimlik duygusu

SIK GÖRÜLEN DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI:

Alt ıslatma,kekemelik,parmak emme,uyku ve yemek bozuklukları,çalma,yalan

 söyleme,bağımlılık,korkular,

saldırganlık,sürekli kuralları çiğneme,okuldan kaçma.

     Davranış bozuklukluğu çocuğun ruhsal sorunlarının davranışa aktarması sonucu ortaya

çıkar. Davranış bozukluğu olması için o davranış yaşına uyuyor mu,yoğunluğu nedir,sürekli

mi,cinsel rol beklentisine uyuyor mu bakılır.

Davranış bozukluğu oldukça sık görülmektedir. Ergenler arasında görülme sıklığının %15e

kadar yükseldiğini gösteren araştırmalar bulunmaktadır.Çocuklarda yıkıcı davranım

bozukluğu ilk belirtiler 5-6 yaşlarında olur ve genelde 10 yaş civarında belirgin hal alır.

Dikkat eksikliği,hiperaktivite bozukluğu,öğrenme bozukluğu,zeka geriliği,madde bağımlılığı

ve duygusal pronlem yaşayan çocuklar risk altındadır.

Koruyucu faktörler ise, üstün zekalı olma,sosyal becerisinin yüksek olması,davranım

bozukluğu olmayan arkadaş çevresinin olmaı,yüksek benlik saygısı,ailenin desteği.

Davranış Sorunları olan Çocukları Tedavi Edelim

Yıkıcı davranım bozukluğu olan çocuklar büyük oranda tedavi edilebilirler. Çocukta agresif

davranışlar dikkate alınmalıdır; her çocuk yaptığı davranışta mesaj veriyordur. Aile-okul-

psikolog üçlemesi çocuğun yıkıcı davranım bozukluğunu azaltmaktadır.

Psikolog Danışma
Aidat Borcu Sorgulama
Öğrenci Koçu Aile Evlilik Çift Danışmanı Dr. Ekrem Çulfa 0533 373 8123
ekremculfa@gmail.com
PSİKOPATLAR, SOSYOPATLAR ve NARSİSTLER TARAFINDAN KULLANILAN ZARARLI MANİPÜLASYON TAKTİKLERİ-2
24/11/2021
PSİKOPATLAR, SOSYOPATLAR ve NARSİSTLER TARAFINDAN 

KULLANILAN ZARARLI MANİPÜLASYON TAKTİKLERİ-2

Çoğu zaman, sevdiğimiz insanların bize karşı kullandığı manipülasyon taktiklerine ve narsist kontrol taktiklerine karşı kör oluruz.

Bu manipülasyon taktikleri ve narsist kontrol taktikleri, mağdurun benlik duygusunu aşındırmak, bastırmak, boyun eğdirmek ve alçaltmak için çalışır ve hükmetme ve kontrol etme çabasıyla sosyal konumlarını azaltır.

En yakın olduğumuz ve en çok güvendiğimiz insanlar da mutluluğa ulaşmanın veya başarıya ulaşmanın önündeki en büyük engellerden bazıları olabilir.

İstismarcı veya manipülatif bir kişiyle olan ilişkileri değiştirmek imkansız olabilir, bazen de bir kişi olarak gelişebilmeniz ve tüm potansiyelinize ulaşabilmeniz için çekip gitmek ve hayatınıza devam etmek daha iyidir.

Bu da bir ebeveyn, eş veya hayatınızdaki diğer önemli bir kişi olduğunda zor veya hatta imkansız görünebilir.

Narsistlerden bahsederken genellikle onun zamirlerini kullanarak yazarım, ancak kadınların narsist olma veya narsistik özellikler sergileme olasılığı da aynı derecede yüksektir. Bu yüzden lütfen makale o ya da o kelimesini kullanıyor diye aynı rolde bir kadın olamayacağını düşünmeyin. Okurken kadınlar veya erkekler böyledir yerine psikopat, sosyopat veya narsist kişi olarak değerlendirin.
41 Zararlı Manipülasyon taktikleri, Narsist kontrol taktikleri ve açıklamalarını

aşağıda listeleyip yazdım;

1. Yalan söylemek:
Yalan, kasıtlı olarak gerçek olarak sunulan yanlış bir ifadedir. Bazı manipülatörler istediklerini elde etmek için her şeyi söylerler.
Bunu sık sık yapacaklar ve doğal olana kadar zamanla gelişecekler. Ayrıca ihmal yalanları kullanırlar, yani aldatıcı açıklamalar yapmak yerine gerçeği saklarlar.
İhmalin amacı, mağdurun kendisi için bazı önemli bilgilerden habersiz olduğu gerçeğini istismar etmek için bir gizlilik duvarının arkasından izole etmektir.

2. İç İçeren Yorumlar:
Manipülatör, kurbanın zayıflıklarını ve düğmelerini bilir.
Bir tepki almak için kasıtlı olarak bunları iter ve çekerler. Çoğu zaman, herhangi bir incitici niyetin makul bir şekilde inkar edilebilirliğini korurken, aynı anda kurbanın kafasını karıştırmak ve incitmek için çift taraflı veya imalarla konuşurlar.
Amaç, kurbanı duygusal olarak boşaltmak, yıpratmak ve manipülatörün egosunu veya güç/kontrol duygusunu beslemektir.

3. Cesaretini Kırın ve Eleştirin
Eleştiri, olumsuz davranışlar için değil, mağdurun kendilerini ifade etmek zorunda kalabileceği olumlu çıkışları caydırmak içindir.

Bir sosyal kulübe, takıma veya organizasyona katılma girişimleri, manipülatör tarafından cesareti kırılacak, baltalanacak veya sabote edilecektir. Sanatsal, müzikal veya başka bir şekilde yaratıcı olma girişimleri eleştirilir ve kurbanın çalışması küçümsenir.

Amaç, kurbanın benlik saygısını kırmak ve kişiyi, övgüsünü veya başkalarının dikkatini çekebilecek her şeyden izole etmektir.

4. Azalt ve Kapat
Mağdurun fikirleri, görüşleri veya yardım çığlıkları sözlü veya sözsüz olarak (göz devirme, kendini beğenmiş gülümseme, alaylar, vb.) azalır, reddedilir, gözden kaçırılır, küçümsenir veya basitçe görmezden gelinir.

Amaç, mağdurun isteklerini veya şikayetlerini dile getirme konusunda daha az istekli olmasını sağlamaktır.

Birden fazla kişi kurbana karşı bu manipülasyon taktikleriyle birlikte çalıştığında, bu onu tamamen izole ve savunmasız bırakabilir ve güçlü bir umutsuzluk duygusu ve gidecek hiçbir yeri kalmayabilir.

5. İzleyin ve Takip Edin
Manipülatör her zaman mevcuttur, kurbanın arkasına gizlenir veya iyi bir güvenli mesafeden ona göz kulak olur.

Manipülatör narsist veya psikopatik ise, kurbanın bilgisayarını veya telefonunu izlemeleri ve hatta kişinin her hareketini takip etmek için gözetim ekipmanı kullanmaları yaygındır.

Buradaki amaç basittir, kurbanın söylediği ve yaptığı her şey, gelip gidişleri ve kimleri tanıdığı hakkında bilgi sahibi olmaktır.

6. İzinsiz Girin ve Araya Girin
Manipülatörün bir başkasının sınırlarına saygısı yoktur, mağdurlarının önünde, arkasından ya da mağdurlarına karşı, itirazları ve ahlakı ne olursa olsun her istediğini söyler ve yapar.

Gizlice yapılırsa, kurban çok geç olana kadar ne tür bir zarar verildiğini bilemez. Bu manipülasyon taktiğinin amacı, mağdurun kendisi veya etrafındaki insanlar için konuşmasını, destek almasını veya olumlu değişiklikler yapmasını engellemektir. (Ayrıca enmeshment olarak da bilinir.)

7. Saptırma, Yönlendirme ve Kaçınma:

Manipülatöre doğrudan bir soru sorulduğunda veya bir yalan üzerine çağrıldığında, konuşmayı kurbana geri çevirecekler, “Beni bununla nasıl suçlarsın!” ya da oyalamak için konuşmayı başka bir konuya yönlendirecekler ya da bunun yerine alakasız, belirsiz ve anlamsız bir yanıt verecekler.

Amaç, kafa karışıklığı yaratmak, mağdurun dengesini bozmak ve eylemleri için herhangi bir sorumluluktan kaçınmaktır.

8. Amplifikasyon:

Manipülatör, başarısızlıklarınızı haykıracak ve başarılarınızı fısıldayacaktır. Kurbanın hak ettiği tüm ilgi odağı azalacak.

Başarıları fark edilmeyecek ve eksiklikleri her yerde yayınlanacak. Amaç, kurbanın başarılı olması için enerjisini boşaltmak, kendilerinden şüphe etmelerini sağlamaktır, böylece manipülatör kurbanı küçümserken her zaman ilgi odağı olabilir.

9. Duygusal Şantaj:

Manipülatörler, kendilerine yakın birinin sevgi, kimlik onayı veya kimlik onayı ve benlik saygısı istediğini bilerek, mağdurun arzu ettiği veya ihtiyaç duyduğu duygusal desteği alıkoymakla veya hatta tamamen ortadan kaldırmakla tehdit edecek ve kişiye bunu yapması gerektiğini hissettirecektir. manipülatörün taleplerini karşılar.
Bu manipülasyon taktiğinin amacı, mağdurun onları geçmekten korkmasını, onlara yollarını vermek zorunda kalmasını veya direnirse suçlu hissetmesini sağlamaktır.

10. Duygusal Engeller:

Mağdur ne zaman üzülse ve manipülatörü sorgulasa veya yaptığı bir şey hakkında şikayet etse, manipülatör odağı kurbanın kızgın veya üzgün durumuna çevirir.

Manipülatör, kurbanın kötü muameleye itirazı konusunda alçaltıcı hale gelir. Kurban ayrıca bir şeyden mutlu olduğu için saldırıya uğrayabilir.

Bu manipülasyon taktiğinin amacı, yanlış yapma suçundan kaçmak veya onları kontrol altında tutmak için mağdurun duygularını bastırmak ve bastırmaktır.

11. Suçluluk Gezisi:
Özel bir yıldırma taktiği.
Bir manipülatör, vicdani kurbana, kurbanın gerçekte ne kadar veya az yaptığına veya manipülatörün elinde ne olduğuna bakılmaksızın, yeterince umursamadığını, çok bencil olduğunu, hak ettiğinden fazlasına sahip olduğunu veya çok kolay elde ettiğini önerir. hiç katkıda bulunmadı.

Amaç, kurbanı kendinden şüphe eden, endişeli ve itaatkar bir konumda tutmaktır.

12. Uygunsuz Kısıtlamalar:
Bir kişinin ciddiye alınma, potansiyelini geliştirme, ilgi alanlarını keşfetme ve ifade etme ve ilişkilerinde ve yaşamlarında anlam ve tatmin bulma hakkı vardır.

Manipülatör, mağdurun hayatını uygunsuz bir şekilde kısıtlayan sürekli davranışlarda bulunacaktır. Amaç, onu başarıdan, mutluluktan veya manipülatörün kurbanı layık görmediği herhangi bir şeyden uzak tutmaktır.

13. Tehditler:

Nadiren fiziksel formdadırlar, ancak daha çok doğaları gereği bilişsel ve sosyaldirler. Bu tür en büyük tehditlerden biri, bir aileye, sevgiliye vb. ait olma ihtiyacımızı etkileyen sosyal dışlanmadır.

Tehditler fikirleri değiştirmez, ancak en azından kısa vadede insanların davranışlarını değiştirmede genellikle çok etkilidir.

Hedef, kurbanı korkutmak için şiddetle yapılırsa, yaşamını/seçimlerini etkili bir şekilde kontrol altına almaktır.

Bir Sonraki yazımızda manipülasyon yöntemlerinin devamını okuyabileceksiniz ama eğer bu tür manipülasyon ve zorbalıklara maruz kalmışsanız mutlaka profesyonel yardım hattımızı 0532 158 35 55 ten arayabilirsiniz.
Unutmayın kötü enerjili insanlara karşı bizim elimiz armut toplamıyor. Kafamız çalışıyor. Milyonlarca iyi insan ve bilim insanları kötülere karşı profesyonel yöntemler geliştirmeye devam ediyorlar. Sizde bu tür nimetlerden faydalanmak için gösterin cesaretinizi !

14. Nesnelleştirme:

Manipülatör, kurbanı kendi amaçları için bir araç olarak görür.

Bu, cinsel olarak veya sadece kendi tatminleri için zarar vermek ve yok etmek için olabilir.

Buradaki amaç, sanki mağdurun duyguları veya deneyimleriyle ilgilenmeye gerek yokmuş gibi, mağduru bir nesneninki düzeyinde insanlıktan çıkarmaktır.

Yeterince uzun süre yapılırsa, kurban da kendileri hakkında aynı şeyi hissedecektir.

15. Utandırma:

Utanç, içinde bulunulması son derece acı verici bir durumdur ve çok güçlü bir silahtır.

Manipülatör, genellikle başkalarının yanındayken kurbanlarını aşağılama, iğrenme, küçümseme, hayal kırıklığı vb. ifadelerle küçük düşürmeyi sever.

Bu manipülasyon taktiğinin amacı, kurbanı değersiz ve yetersiz hissettirmek ya da en azından öyle görünmesini sağlayarak onları boyun eğdirmektir. Bu, kurbanın zihninde tekrar eden olumsuz duygu veya düşüncelerden oluşan bir “kısır döngü” yaratabilir. hayatları boyunca.

16. Suçlama:

Mağdur, uğradığı zarardan sorumlu tutulur. Mağdur her şeyi kendi üzerine getirdi ve manipülatör eylemlerinden hiçbir şekilde sorumlu değil.

Kurban, ne kadar manipüle edildiklerine bakılmaksızın, onlara sorun veya acı getiren tüm seçimleri yaptı.

Amaç, kurbanı, manipülatörün kötü niyetlerini aynı anda maskelerken aynı zamanda suçlu gibi görünmelerini ve hissetmelerini sağlayan savunmaya sokmaktır.

17. Geçersiz kılma:
Manipülatörün size yaşattığı acılar ya olmadı ya da göründüğü kadar kötü değildi.

Çoğu zaman, “Böyle hissettiğin için üzgünüm” gibi bir söz eşlik edebilir. Sanki kurbanın kederi, ıstırabı, acısı alakasız, önemsiz ya da başka türlü hepsi kendi kafasında ya da manipülatörle hiçbir ilgisi yokmuş gibi.

Amaç, mağdurun daha fazla acı çekmesine neden olmak, kendi duygularını sorgulamasını sağlamak, şüphe veya çılgınlık yaratmak ve manipülatörün hissedebileceği herhangi bir suçluluk duygusunu ortadan kaldırmaktır.

18. Sessiz Tedavi:

Manipülatör iletişim kurmayı reddeder ve ceza olarak duygusal ve/veya fiziksel geri çekilmeyi kullanır.

19. Olumsuz Pekiştirme:

Manipülatör, kurbanını duygusal olarak dengede tutmak için yalnızca rastgele bir şekilde olumlu bir ilgi gösterecektir.

Amaç, manipülatörün sevgisine ve ilgisine muhtaç hale getirerek manipülatörlerin onun üzerindeki kontrolünü artırmaktır.

Daha sonra manipülatör olumsuz davranışları kullanmaya devam edecek ve yalnızca kurban taleplere uyduğunda duracaktır.

20. Olumlu Pekiştirme:
Bir manipülatör bir hediye veriyorsa, bunun nedeni karşılığında bir şey bekledikleri veya başkalarını gerçekten umursadıklarına inandırarak kandırdıklarıdır.

Uyum, kurban için hediyeler, dikkat, onay, para ve yüzeysel çekicilik, ilgi veya ilgi ile satın alınır ve ödenir.

Negatif pekiştirmede olduğu gibi, manipülatör, kurban manipülatörün taleplerine uymadığı anda pozitif olan her şeyi geri çekecek ve böylece baştan beri yüzeysel olduğunu kanıtlayacaktır. 

21. Aşk Bombalaması:

Manipülatörün cömertçe dikkat ve sevgi gösterileriyle bir kişiyi etkileme girişimidir. Manipülatör, hedefin kendini beğenmişliğine ve güvensizliğine hitap eder.

Hedeflerini bulduklarında kurbana olan ilgileri aşırı olacak ve kurbana olan “sevgileri” inanılmaz derecede yoğun olacaktır.

Amacı, istismarcının kontrol edebilmesi ve manipüle edebilmesi için hedefin eleştirel düşünme becerilerini geçersiz kılmaktır. Esasen duygusal durumlarını manipülatöre bağımlı hale getirerek kurbanları üzerinde kontrol sahibi olacaklardır.

22. Çılgın Yapım:

Manipülatör bir şey söyler veya yapar ve daha sonra böyle şeyler söylemeyi veya yapmayı reddeder.

Amaç, mağdurun kendi akıl sağlığından ve gerçeklik algısından şüphe etmesini sağlamaktır. Birden fazla olayda onları yavaş ve sistematik olarak delirtiyor.

Bu etki, manipülatör başkalarını aynı şekilde davranmak için kullandığında yükseltilebilir/artırılabilir.

23. Gaz aydınlatması:

Bilginin çarpıtıldığı veya çarpıtıldığı, istismarcı lehine seçici olarak ihmal edildiği veya kurbanların kendi hafızalarından, algılarından ve akıl sağlığından şüphe duymalarını sağlamak amacıyla yanlış bilgilerin sunulduğu bir zihinsel istismar şeklidir.

Tipik olarak bu, söz konusu kurbana yönelik büyük ölçekli bir saldırıda sentezlenen diğer taktiklerin bir kombinasyonu tarafından yürütülen kurban destek grubunu baltalar.

24. Rasyonelleştirme:

Manipülatör, davranışlarını haklı çıkarır ve bahaneler üretir. Yanlış sebepler ya da yanlış açılar yaratırlar, bu da eylemlerinin daha anlaşılır, kabul edilebilir ve uygun görünmesini sağlar.

Bu genellikle başkalarının yanında, kurbanın arkasından yapılır. Manipülatör, o sırada konuştuğu kişilerin türüne bağlı olarak farklı bir rasyonalizasyona sahip olabilir.

Bu manipülasyon taktiğinin amacı, kurbanı manipülatör davasından kurtarmaktır, böylece kurbanın aptal, çok deneyimsiz olduğunu veya başka türlü manipülatörü doğru bir şekilde anlamadığını öne sürerken yapmaya hakları olduğunu düşündükleri her şeyi yapmaya devam edebilirler.

25. Çocuklaştır:

Manipülatör, kurbanlarının olgunluğunu duygusal veya psikolojik olarak kabul etmez.

Mağdura, yaşam hakkında hiçbir bilgisi veya yaşamın zorluklarıyla başa çıkma deneyimi yokmuş gibi davranılır. T

Amaç, bir kişiyi bir bebek ya da çocuk konumuna indirgemek, toplumsal düzendeki statüsünü düşürmek ve onları hem kurbanın hem de manipülatörün zihninde seçim yapma yeteneğinden yoksun bırakmaktır.

25. Üçgenleme:

Bir aile üyesinin veya arkadaşının mağdurla iletişim kurmaması veya diğer aile üyelerini veya arkadaşlarını kendilerine karşı çevirerek mağdurla arkadaşça davranması durumudur.

Bu pek çok biçimde olabilir ve genellikle Gaslighting'i içerir. Her zaman, kurban ne olup bittiğinin tam olarak farkında olmadan kurbanı başkalarıyla karşı karşıya getirmeye yol açan gizli bir unsur vardır.

Amaç, destek sistemlerini kontrol ederken kurbanı izole etmek (bölmek) ve fethetmektir.

26. Bölme:

Siyah beyaz düşünme ya da ya hep ya hiç düşünme olarak da adlandırılır.

Kişinin kendisinin ve başkalarının hem olumlu hem de olumsuz niteliklerini uyumlu, gerçekçi bir bütün halinde bir araya getirmedeki başarısızlığıdır. Bu, hem altın çocuğu hem de günah keçisi olan bir ailede örneklenir. Altın çocuk yanlış yapamaz ve günah keçisi bir kişi olarak tam bir yük ve başarısızlıktır.

Manipülatör bunu, kendilerini tamamen dürüst, takdire şayan veya üstün olarak ve onların isteklerine veya değerlerine uymayan diğerlerini de tamamen kötü veya aşağılık olarak algılayarak, benlik saygısını istikrara kavuşturma girişimi olarak yapar.

26. Çift Kör:

Manipülatörün gözünde kurban, yaparsa lanetlenir, yapmazsa lanetlenir. Hangi seçeneğin seçildiğine bakılmaksızın, manipülatör her zaman kişinin diğerini seçmesi gerektiğine işaret edecektir.

Buna “Bunu yapsaydın, senin için harika bir şey yapardım, ama şimdi unut gitsin” gibi sözler eşlik edebilir.

Bu manipülasyon taktiğinin amacı, kurbanı psikolojik ve duygusal olarak hırpalamak, soru sormak ve kendi sezgilerinden ve yargılarından şüphe duymaktır.

27. Çift Görüşlülük:

Manipülatör, yanlış yapabilmenin, iradesine sahip olmanın, tutkularının öfkelenmesine izin vermenin çifte avantajını ve iyi, yardımcı veya destekleyici görünmenin ikiyüzlü avantajını arar.

Kısacası, çift fikirlilik, bir şey söyleyip başka bir şey yapmak, kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmaktır.

Manipülatör, söz konusu görevi ancak kendini çiftdüşün aldatmacasına kaptırarak gerçekleştirebilir.

28. Çift düşün:

Bilmek ve bilmemek, özenle uydurulmuş yalanları söylerken tam doğruluğun bilincinde olmak, birbirinin zıttı olduğunu bilerek ve her ikisine de inanarak birbirini yok eden iki görüşü aynı anda tutmak, mantığı mantığa karşı kullanmak, ahlakı yadsımak. üzerinde hak iddia etmek, unutulması gereken her şeyi unutmak, daha sonra ihtiyaç duyulduğu anda tekrar hafızaya çekmek ve sonra hemen tekrar unutmak ve hepsinden önemlisi, aynı işlemi sürece uygulamak. kendisi.

29. Gizli Agresif İstismar:

Hakaretler, öğreti, yardım etme, tavsiye verme ve çözüm önerme kılığına girer. Manipülatör, özellikle başkalarına yardım etmek için samimi bir girişim olarak görünmelerini sağlar.

Bunu aynı zamanda manipülatörden ve kurbanın aşağı olduğuna inandırdıkları başka herhangi birinden gelen aşağılamalar ve hayal kırıklıkları da takip edebilir.

Bu manipülasyon taktiğinin amacı, mağduru küçümsemek, kontrol etmek ve küçük düşürmek iken, manipülatörler adına yanlış bir davranış sergiliyormuş izlenimi vermektir.

30. Başarısız Olmak İçin Ayarlama:

Manipülatör, kurbanını öyle bir stres durumuna ya da stresli bir duruma sokar ki, başarısızlık neredeyse kesindir, burada sonuç kurbanı itibarsızlaştırmak ve suçlamak için mühimmat olarak kullanılabilir.

Bu, sabotaj kullanarak veya aksi takdirde ulaşılabilir olabilecek bir hedefi baltalayarak gizlice de yapılabilir. Bu tür bir manipülasyon taktiği, zorbanın kendi yetersizlik duygularını kurbana yansıtması olabilir.

Bir Sonraki yazımızda manipülasyon yöntemlerinin devamını okuyabileceksiniz ama eğer bu tür manipülasyon ve zorbalıklara maruz kalmışsanız mutlaka profesyonel yardım hattımızı 0532 158 35 55 ten arayabilirsiniz.

Unutmayın kötü enerjili insanlara karşı bizim elimiz armut toplamıyor. Kafamız çalışıyor. Milyonlarca iyi insan ve bilim insanları kötülere karşı profesyonel yöntemler geliştirmeye devam ediyorlar. Sizde bu tür nimetlerden faydalanmak için gösterin cesaretinizi !


345 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab - 26/08/2023
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurabilirim? Bana katılmalarını sağlamak için ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? 👇👇👇Yabancı sınıf arkadaşlarınızla daha cesur bir şekilde iletişim kurmak
👨🏻‍🏫Psikolojik Yorgunluk Nedir? 👩‍🏫Psikolojik yorgunluğu yenmenin yolları - 24/08/2023
✍️Psikolojik yorgunluk, duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan aşırı tükenmişlik hissiyle karakterize olan bir durumdur. Yoğun stres, duygusal aşırı yüklenme, sürekli baskı altında olma, zorlu yaşam olayları veya uzun süreli zorlayıcı çalışma koşulla
İlişkilerde partnerine ilgi göstermenin ve değer vermenin önemi nedir? İlişkilerimde ilgisizlik ve d - 26/07/2023
İlişkilerde ilgi göstermek ve değer vermek, partnerinizi sevdiğinizi ve onun size önemli olduğunu hissettirmek için yapılan davranışlardır. İlgi göstermek, partnerinizin hayatındaki şeylere ilgi duymanız, onunla konuşmanız ve onun fikirlerine sayg
👨🏻‍🏫 Koçluk Nedir? Online Koçluk Hizmetlerinin faydaları nelerdir? - 22/07/2023
Koçluk, bir kişinin hedeflerini belirlemesine, bu hedeflere ulaşması için planlar yapmasına ve destek almasına yardımcı olan bir danışmanlık yöntemidir. Bir koç, kişinin kendine güvenini artırmak, öz disiplinini geliştirmek ve motivasyonunu yükseltm
Narsist Kişiler İş Yaşamımızı Nasıl Sabote Ediyorlar - 13/08/2022
İş yaşamımızı dolayısıyla da özel yaşamımızı çok etkileyen narsist kişileri ve özelliklerini tanımak için öncelikle narsizm nedir? konusunu psikiyatri ve psikoloji biliminin ışığında bir inceleyelim. Narsisizm, bir kişinin etrafındakilerin ihtiyaçl
Selamlaşmaların Gizli Değeri ve Anlamı Nedir? - 27/07/2022
Yeni bir psikolojik bilimsel araştırma, küçük bir hareketin ve sözün gücünü nasıl hafife aldığımızı ortaya koyuyor... Bilimsel araştırmalara göre yazılan bu makalenin önemli noktaları ve konu başlıkları:
Bazı İnsanlar Neden Hayattan Asla Memnun Olamazlar ? - 19/07/2022
Bazı insanların hayattan neden memnun olmadığına dair şaşırtıcı psikolojik araştırmalar ve bilimsel sonuçlar var… Bu çok iyi bir haber!
Uluslararası Çalışmalar Yapmış, Psikoloji ile doğrudan ilgilenmeyen kişilerin bile tanıdığı dünyaca - 14/07/2022
Amerika’ lı bir psikolog olan Goleman aynı zamanda 12 yıldır New York Times’a davranış ve bilim konuları üzerine yazılar yazmaktadır. Psikoloji, eğitim, bilim, ekolojik kriz ve liderlik üzerine yazılmış 10 adet kitabı bulunmaktadır. Özellikle ‘duygu
Sosyal Medya Kullanımı İlişki Sorunlarına Sebep Oluyor mu ? - 25/06/2022
Hızla teknoloji çağına ayak uydurduğumuz bugünlerde hayatımızın her alanında yer alan akıllı telefonlarımız, bilgisayar ve tabletlerimiz sayesinde bütün dünyaya artık bir tık kadar yakınız. Hal böyle olunca günümüzün ciddi bir oranını da bu teknoloj
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam85
Toplam Ziyaret208694
Köşe Yazıları Köşe Yazarları
Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 546 9324624
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Zararları Nasıl Önlenir?

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Klinik Psikolog Gülten DEMİRDÖVEN
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Öğrenci Koçu Aile Evlilik Çift Danışmanı Dr. Ekrem Çulfa 0533 373 8123
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Psikolog Barış Yılmaz
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

psikolog pedagog aile ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

sevdadiyarı şiirterapisi
Çocuk olmak ne güzeldi ….

sinem sayışman05333738123
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS 05057675885
Kendi Olmanın Orijinal Otantikliği: Özbenlik, Özgüven ve Özfarkındalık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Yaşam Koçu Aile Koçu istanbul Ayşim Çulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

UZMAN KLİNİK PSİKOLOG GÜLTEN DEMİRDÖVEN

35 Yıllık Tecrübeden Faydalanın Randevu Telefonlarımız: 0216-3476003 ve 0533-3738123

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
ÇOCUK VE ERGENLERDE BAĞIMLILIK VE KURTULMA

ÇOCUK VE ERGENLERDE BAĞIMLILIK VE KURTULMA

Bağımlılık deyince sigara,internet,alkol ve madde bağımlılığı aklıma geliyor. Gelişen

teknoloji ile hayatımıza bir çok yönden kolaylaştırma gelirken diğer yandan yeni riskler

 zararlarıda gelmiştir. Teknoloji çağında internet,sosyal medya araçları,bilgisayar,cep telefonu

 gibi yeni gelişmeler vazgeçilmez hale gelmiştir. Her yaşya görülen bu bağımlılık özellikle

12-18 yaş grubu açısından büyük önem taşır. Bu dönemde bireylerin ailelerinden uzaklaşıp

daha çok arkadaş gibi çevreye yönelmesi bağımlılığı tetiklemektedir. İletişimi artırmak,bilgi

paylaşımını kolaylaştırmak gibi yararları olmasının yanında işyeri ve okul performansının

düşmesi,uyku bozukluğu,internetin olmadığı hayatın getirdiği sıkıcı hayat düşüncesiyle

oluşan insanlarda fiziksel anlamda uzaklaşma görülmektedir. Özellikle okul çağında sık 

görüldüğü için öğrencilerin oldukça ruhsal ve bedensel gelişimlerini, sosyal ilişkilerini kötü

yönde etkileyerek akademik başarılarını da düşüne  aşırı internet/bilgisayar kullanımı bireyin

hem akademik hem de kişisel gelişimini negatif yönde etkilemektedir.

Ülkemizde bireyler eğlenmek,duygusal gereksinimlerini gidermek,sorunlarından

uzaklaşmak,heyecan aramak,gruba dahil olmak için madde/sigara kullanmayı denerler.

Bağımlılıkta Bazı Belirtiler:

  • İstenen keyfin alınabilmesi için internet kullanım süresinin artması
  • Bunaltı
  • İnternette neler olduğu hakkında takıntılı düşünceler
  • İnternet kullanımını bırakmak isteme fakat boşa giden çabaların eşlik etmesi
  • İnternet kullanımı ile boş zamanları değerlendirememe
  • İnternet kullanımı ile randevulara geç kalma

Bağımlılığa Neden Olan Bazı Etmenler:

  • Alkolizm,sigara bağımlılığı aileden model alınarak başlamaktadır 
  • Aile içi sorunlar-çatışmalar bireyi bağımlılığa sürüklemektedir. 
  • Ailenin çocuğa karşı aşırı katı tutumu,evlilik çatışmaları,boşanmış aileler
  • Göç etmek pek çok sorunu beraberinde getirdiği gibi bağımlılığa da neden olmaktadır. 

ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKTAN KORUMALIYIZ AMA NASIL?

Tedaviyi özellikle çocuğun istemesi, tedavi süresince anne ve babanın da katılması gerekiyor.

 Tedavi kişinin maddeyi bırakmasını,sosyal hayata geri dönmesini,kendini keşfetmesini

sağlar. Kişinin psikoloğu ile işbirliği yapması da tedaviyi hızlandırmakta ve başarı oranını

arttırmaktadır. Çocuğun hayatını organize etmek gerekir.Kişinin sorumluluğu üstlenmesini

sağlamak,seçenekleri daraltmak bağımlı kişinin tedaviye gitmesini sağlar.

Bağımlılıkta Yapılması Önerilenler:

  • İnternet kullanımını zıt saatlere kaydırmak
  • Dış durdurucular kullanmak
  • Hedefler belirlemek
  • Boş zaman etkinliği koyma
  • Aile terapisi
  • Çocuğun olumsuz duygularını dışa vurmasına teşvik etmek
  • Ailelerin daha çok çocukla zaman geçirmesi
  • Bilgi için arayınız: 0544-724 3650

 

 

Çocuk Ergen ve Okul Sorunları Randevu:0533-373 8123

Çocuk Ergen Öğrenci ve Okul Sorunları Randevu:0533-373 8123

Hava Durumu
Saat