• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

İstanbul Denver Gelişim Test ve Eğitim Merkezi
Randevu : 0533 373 81 23

0-6 Ay Arası
Sağlıklı gözüken çocukları olası sorunları yönünden taranması
12-18 Ay Arası
Riskli Bebekler ve Gelişimsel Gerilik Olduğundan kuşkulanılan işlevlerde
02-03 Yaş Arası
Gelişimsel sorunu konusunda tanı almış ve özel eğitime başlatılan çocukların ilk değerlendirmeleri
05-06 Yaş Arası
Okulöncesi eğitim kurumuna başlayan çocuğun beceri düzeyinin ve gelişiminin belirlenmesi
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Öğrenci ve Okul Sorunları Randevu

Öğrenci ve Okul Sorunları Randevu:0533-373 8123

ÇOCUKTA DAVRANIŞ SORUNLARI

ÇOCUKTA DAVRANIŞ SORUNLARI

Çocukluk gelişim safhalarında yaşanan problemler çocukta davranım bozukluğuna neden

olabilmektedir. Peki nedir bu gelişim safhaları:

Erken çocukluk-güven duygusu

Erken çocukluk-bağımsızlık duygusu

Okul öncesi-girişkenlik duygusu

Okul çağı-Çalışma duygusu

Ergen-kimlik duygusu

SIK GÖRÜLEN DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI:

Alt ıslatma,kekemelik,parmak emme,uyku ve yemek bozuklukları,çalma,yalan

 söyleme,bağımlılık,korkular,

saldırganlık,sürekli kuralları çiğneme,okuldan kaçma.

     Davranış bozuklukluğu çocuğun ruhsal sorunlarının davranışa aktarması sonucu ortaya

çıkar. Davranış bozukluğu olması için o davranış yaşına uyuyor mu,yoğunluğu nedir,sürekli

mi,cinsel rol beklentisine uyuyor mu bakılır.

Davranış bozukluğu oldukça sık görülmektedir. Ergenler arasında görülme sıklığının %15e

kadar yükseldiğini gösteren araştırmalar bulunmaktadır.Çocuklarda yıkıcı davranım

bozukluğu ilk belirtiler 5-6 yaşlarında olur ve genelde 10 yaş civarında belirgin hal alır.

Dikkat eksikliği,hiperaktivite bozukluğu,öğrenme bozukluğu,zeka geriliği,madde bağımlılığı

ve duygusal pronlem yaşayan çocuklar risk altındadır.

Koruyucu faktörler ise, üstün zekalı olma,sosyal becerisinin yüksek olması,davranım

bozukluğu olmayan arkadaş çevresinin olmaı,yüksek benlik saygısı,ailenin desteği.

Davranış Sorunları olan Çocukları Tedavi Edelim

Yıkıcı davranım bozukluğu olan çocuklar büyük oranda tedavi edilebilirler. Çocukta agresif

davranışlar dikkate alınmalıdır; her çocuk yaptığı davranışta mesaj veriyordur. Aile-okul-

psikolog üçlemesi çocuğun yıkıcı davranım bozukluğunu azaltmaktadır.

Psikolog Danışma
Aidat Borcu Sorgulama
Öğrenci Koçu Aile Evlilik Çift Danışmanı Dr. Ekrem Çulfa 0533 373 8123
ekremculfa@gmail.com
TRAVMALARINIZI PSİKOLOJİK MAKYAJLA YOK EDİN
17/12/2021
TRAVMALARINIZI PSİKOLOJİK MAKYAJLA YOK EDİN

Eğitim Koordinatörü ve yapımcı Kevser Kul’un hazırlayıp sunduğu Huhunewstv’ de yayınlanan ‘Âb-ı Hayât’ programına konuk olan Aşk Doktoru, Aile, Evlilik ve Çift Danışmanı Prof. Dr. Ekrem Çulfa, ‘Psikolojik Makyaj’ ın insan sağlığı açısından önemini anlattı.
Yapılan araştırmalara göre, her 3 kadından 1’ i makyaj yapmadan markete bile gitmiyor. Yine aynı araştırmalara göre ise, kadınların yüzde 60’ ı nereye giderlerse gitsin ve ne yapıyorsa yapsın mutlaka makyaj yapıyorlar. Fiziksel ve davranışsal psikolojimizi yapılan makyajlar ciddi ölçüde etkiliyor. 
Peki, içsel sıkıntıların, kalplerdeki yaraların tedavisi için psikolojik makyaj yapmak gerekmez mi? Aşk Doktoru, Aile, Evlilik ve Çift Danışmanı Prof. Dr. Ekrem Çulfa, ‘Psikoljik makyajın’ insan sağlığı açısından önemini anlattı. 
“PSİKOLOJİK MAKYAJ RUHSAL, ZİHİNSEL VE KALBEN TEMİZLİK DEMEKTİR”
- Psikolojik Makyaj Nedir?
Çoğu insanın içsel sıkıntılarını, içsel gönlündeki kalbindeki yaraları örtmek için kullandığı birtakım kılıf olarak adlandırıyoruz. Dışarı çıkarken veya özel misafirlerle, özel dostlarla bir araya gelirken, canlı yayına çıkarken insanlar fiziksel makyajına dikkat ediyor. Özellikle kadınların güzellik maharetleri var. Tabii ki kadınımız süslenecek, güzel kıyafetler giyecek, takılar takacak. Erkekler de takım elbisesini giyecek, kravatını takacak, yüz bakımlarını, yapacak ama bakıyorum ki; içsel olarak, kalbi ve ruhî hijyenimizi bakımımızı ihmal ediyoruz veya bir tık arkada bırakıyoruz. 
Elbette günümüz koşullarında “için kan ağlarken” dışın makyajlı süslü bakımlı olması çok ciddi maddi-manevi maliyet gerektiriyor. Bunun köklü çözümünü gerek bedensel yaraların dışa vurması için, gerek fiziksel rahatsızlıkların dışa vurması için, gerekse fiziksel rahatsızlıkların olmaması için ve gerekse kendimizle, sevdiklerimizle ve toplum önünde arz-ı endam ederken sağlıklı bir şekilde pırıltılı ve ışıltılı bir şekilde gözükebilmek pozitif enerji yayabilmek geliştirdiğim psikolojik makyajdır yani içsel, ruhsal, zihinsel ve kalben temizlik demektir.
Âb-ı Hayât programını izlemek için
;
TRAVMALAR SÜREKLİ BİR ZİHİN HAMALI GİBİ SIRTIMIZDA
- Peki bunu nasıl başarırız?
Öncelikle takıntılar, endişeler, kaygılar birtakım geçmiş travmaları sürekli bir zihin hamalı gibi sırtımızda, kalbimizde, zihnimizde ve ruhumuzda taşımayacağız. Bunlar ile ilgili kendimize belirli randevular vereceğiz. Benim bu yaşıma kadar yaşadığım hangi toplantı, hangi iş, hangi kişi ile geçirdiğim kötü anı benim kafamı kurcalıyor diye düşünüp bulup hepsini not alıp tek tek avlayacağız. 
“BU ACI SİZE NE ÖĞRETTİ?”
- Tek tek avlama nasıl olur?
Kendimizle bir genel kurul toplantısı yapıp hepsini davet edeceğiz. Mesela “Ey filan toplantıda, ey filan işte, ey filan yerde, filan kişi ile yaşanan” sizi rahatsız eden durumları yazıyorsunuz not ediyorsunuz bir saat belirleyip o saatte kendinizle baş başa kalıp nasıl sonuçlar çıkardığınızı göreceksiniz. Bu acı size ne öğretti, öğrettiyse hâla ne duruyor. Sizi korumaya çalışıyor ya da siz onu orada unuttunuz, bir komut verdiniz, insanlara hiçbir zaman güvenmediniz böyle deyince o yazılımda ne yapsın programın içine dahil olmuş sürekli size insanlara güvenmemenizi öğütlüyor. 

“ESKİ TRAVMA YENİ İNSANLARA ODAKLANMANIZI GÜVENSİZLİK ÜZERİNE KURMANIZI EMREDER”

- Komuta verince öğütlenince ne oluyor?
İçsel psikolojik olarak oradaki arıza ya da eski yazılım, eski takıntı, eski travma yeni insanlara odaklanmanızı güvensizlik üzerine kurmanızı emrediyor. Aslında sizin verdiğiniz emri güya sizi korumak sizi korumak adına yapıyor. Doğru katkı sağlamışta olabilir teşekkür ederiz. Yalnız siz ona tekrar baktığınızda mikroskop altına aldığınızda bir bilgisayar programcısı gibi ruhsal programcı olarak sizler bakacaksınız bu program işime yarıyor mu?
“RUHUMUZDA, BEYNİMİZDE, KALBİMİZDE, ZİHNİMİZDE TEMİZLİK YAPALIM”
Bu kaygı hâla bana doğru yolu gösteriyor mu? Yoksa yanlış yoldan götürüp beni ve ilişkilerimi uçurumdan aşağı mı atıyor? 
Atıyorsa teşekkür ederim. “Ben yeterince acı yaşadım bu yaşadığım üzüntünün derslerini aldım. Sizi sevgiyle uğurluyorum” dediğinizde sırtınızdan yükün gittiğini, zihninizin arındığını, hafiflediğinizi hissediyorsunuz. İşte psikolojik hijyen, takıntı örneğinden gittim ben bu panik atak olur, depresyon olur, başka şüphecilik olur, paranoya olur. Pek çok sıkıntıyı ele alıp insanlarla olan ilişkilerinizi, kendinizle olan ilişkilerinizi ve eski aldığınız kararları gözden geçirerek kadınların haftalık hatta aylık yaptıkları bayram temizliği gibi bizler de ruhumuzda, beynimizde, kalbimizde, zihnimizde temizlik yapalım. Zaten içsel temizlik olunca dışarıya, yüze, kalbe, beyne ve bedene davranışlara aksedecektir.  
İçsel sıkıntılarımızı ve Travmalarınızı Psikolojik Makyajla yok etmek için 0544 724 3650 den Mylife Psikoloji Psikolog ve Psikoterapistleri ile iletişime geçebilir, seans veya randevu alabilirsiniz.


407 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab - 26/08/2023
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurabilirim? Bana katılmalarını sağlamak için ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? 👇👇👇Yabancı sınıf arkadaşlarınızla daha cesur bir şekilde iletişim kurmak
👨🏻‍🏫Psikolojik Yorgunluk Nedir? 👩‍🏫Psikolojik yorgunluğu yenmenin yolları - 24/08/2023
✍️Psikolojik yorgunluk, duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan aşırı tükenmişlik hissiyle karakterize olan bir durumdur. Yoğun stres, duygusal aşırı yüklenme, sürekli baskı altında olma, zorlu yaşam olayları veya uzun süreli zorlayıcı çalışma koşulla
İlişkilerde partnerine ilgi göstermenin ve değer vermenin önemi nedir? İlişkilerimde ilgisizlik ve d - 26/07/2023
İlişkilerde ilgi göstermek ve değer vermek, partnerinizi sevdiğinizi ve onun size önemli olduğunu hissettirmek için yapılan davranışlardır. İlgi göstermek, partnerinizin hayatındaki şeylere ilgi duymanız, onunla konuşmanız ve onun fikirlerine sayg
👨🏻‍🏫 Koçluk Nedir? Online Koçluk Hizmetlerinin faydaları nelerdir? - 22/07/2023
Koçluk, bir kişinin hedeflerini belirlemesine, bu hedeflere ulaşması için planlar yapmasına ve destek almasına yardımcı olan bir danışmanlık yöntemidir. Bir koç, kişinin kendine güvenini artırmak, öz disiplinini geliştirmek ve motivasyonunu yükseltm
Narsist Kişiler İş Yaşamımızı Nasıl Sabote Ediyorlar - 13/08/2022
İş yaşamımızı dolayısıyla da özel yaşamımızı çok etkileyen narsist kişileri ve özelliklerini tanımak için öncelikle narsizm nedir? konusunu psikiyatri ve psikoloji biliminin ışığında bir inceleyelim. Narsisizm, bir kişinin etrafındakilerin ihtiyaçl
Selamlaşmaların Gizli Değeri ve Anlamı Nedir? - 27/07/2022
Yeni bir psikolojik bilimsel araştırma, küçük bir hareketin ve sözün gücünü nasıl hafife aldığımızı ortaya koyuyor... Bilimsel araştırmalara göre yazılan bu makalenin önemli noktaları ve konu başlıkları:
Bazı İnsanlar Neden Hayattan Asla Memnun Olamazlar ? - 19/07/2022
Bazı insanların hayattan neden memnun olmadığına dair şaşırtıcı psikolojik araştırmalar ve bilimsel sonuçlar var… Bu çok iyi bir haber!
Uluslararası Çalışmalar Yapmış, Psikoloji ile doğrudan ilgilenmeyen kişilerin bile tanıdığı dünyaca - 14/07/2022
Amerika’ lı bir psikolog olan Goleman aynı zamanda 12 yıldır New York Times’a davranış ve bilim konuları üzerine yazılar yazmaktadır. Psikoloji, eğitim, bilim, ekolojik kriz ve liderlik üzerine yazılmış 10 adet kitabı bulunmaktadır. Özellikle ‘duygu
Sosyal Medya Kullanımı İlişki Sorunlarına Sebep Oluyor mu ? - 25/06/2022
Hızla teknoloji çağına ayak uydurduğumuz bugünlerde hayatımızın her alanında yer alan akıllı telefonlarımız, bilgisayar ve tabletlerimiz sayesinde bütün dünyaya artık bir tık kadar yakınız. Hal böyle olunca günümüzün ciddi bir oranını da bu teknoloj
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam43
Toplam Ziyaret211067
Köşe Yazıları Köşe Yazarları
Aile ve Çift Danışmanı Psikolog Atakan Şahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 546 9324624
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

çocuk gelişim uzmanı Suzan SEVİNDİK
ÇOCUKLAR NEYİ UNUTMAZ

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Zararları Nasıl Önlenir?

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Klinik Psikolog Gülten DEMİRDÖVEN
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Öğrenci Koçu Aile Evlilik Çift Danışmanı Dr. Ekrem Çulfa 0533 373 8123
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Psikolog Barış Yılmaz
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

psikolog pedagog aile ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

sevdadiyarı şiirterapisi
Çocuk olmak ne güzeldi ….

sinem sayışman05333738123
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İntihar

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS 05057675885
Kendi Olmanın Orijinal Otantikliği: Özbenlik, Özgüven ve Özfarkındalık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Yaşam Koçu Aile Koçu istanbul Ayşim Çulfa
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

UZMAN KLİNİK PSİKOLOG GÜLTEN DEMİRDÖVEN

35 Yıllık Tecrübeden Faydalanın Randevu Telefonlarımız: 0216-3476003 ve 0533-3738123

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
ÇOCUK VE ERGENLERDE BAĞIMLILIK VE KURTULMA

ÇOCUK VE ERGENLERDE BAĞIMLILIK VE KURTULMA

Bağımlılık deyince sigara,internet,alkol ve madde bağımlılığı aklıma geliyor. Gelişen

teknoloji ile hayatımıza bir çok yönden kolaylaştırma gelirken diğer yandan yeni riskler

 zararlarıda gelmiştir. Teknoloji çağında internet,sosyal medya araçları,bilgisayar,cep telefonu

 gibi yeni gelişmeler vazgeçilmez hale gelmiştir. Her yaşya görülen bu bağımlılık özellikle

12-18 yaş grubu açısından büyük önem taşır. Bu dönemde bireylerin ailelerinden uzaklaşıp

daha çok arkadaş gibi çevreye yönelmesi bağımlılığı tetiklemektedir. İletişimi artırmak,bilgi

paylaşımını kolaylaştırmak gibi yararları olmasının yanında işyeri ve okul performansının

düşmesi,uyku bozukluğu,internetin olmadığı hayatın getirdiği sıkıcı hayat düşüncesiyle

oluşan insanlarda fiziksel anlamda uzaklaşma görülmektedir. Özellikle okul çağında sık 

görüldüğü için öğrencilerin oldukça ruhsal ve bedensel gelişimlerini, sosyal ilişkilerini kötü

yönde etkileyerek akademik başarılarını da düşüne  aşırı internet/bilgisayar kullanımı bireyin

hem akademik hem de kişisel gelişimini negatif yönde etkilemektedir.

Ülkemizde bireyler eğlenmek,duygusal gereksinimlerini gidermek,sorunlarından

uzaklaşmak,heyecan aramak,gruba dahil olmak için madde/sigara kullanmayı denerler.

Bağımlılıkta Bazı Belirtiler:

  • İstenen keyfin alınabilmesi için internet kullanım süresinin artması
  • Bunaltı
  • İnternette neler olduğu hakkında takıntılı düşünceler
  • İnternet kullanımını bırakmak isteme fakat boşa giden çabaların eşlik etmesi
  • İnternet kullanımı ile boş zamanları değerlendirememe
  • İnternet kullanımı ile randevulara geç kalma

Bağımlılığa Neden Olan Bazı Etmenler:

  • Alkolizm,sigara bağımlılığı aileden model alınarak başlamaktadır 
  • Aile içi sorunlar-çatışmalar bireyi bağımlılığa sürüklemektedir. 
  • Ailenin çocuğa karşı aşırı katı tutumu,evlilik çatışmaları,boşanmış aileler
  • Göç etmek pek çok sorunu beraberinde getirdiği gibi bağımlılığa da neden olmaktadır. 

ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKTAN KORUMALIYIZ AMA NASIL?

Tedaviyi özellikle çocuğun istemesi, tedavi süresince anne ve babanın da katılması gerekiyor.

 Tedavi kişinin maddeyi bırakmasını,sosyal hayata geri dönmesini,kendini keşfetmesini

sağlar. Kişinin psikoloğu ile işbirliği yapması da tedaviyi hızlandırmakta ve başarı oranını

arttırmaktadır. Çocuğun hayatını organize etmek gerekir.Kişinin sorumluluğu üstlenmesini

sağlamak,seçenekleri daraltmak bağımlı kişinin tedaviye gitmesini sağlar.

Bağımlılıkta Yapılması Önerilenler:

  • İnternet kullanımını zıt saatlere kaydırmak
  • Dış durdurucular kullanmak
  • Hedefler belirlemek
  • Boş zaman etkinliği koyma
  • Aile terapisi
  • Çocuğun olumsuz duygularını dışa vurmasına teşvik etmek
  • Ailelerin daha çok çocukla zaman geçirmesi
  • Bilgi için arayınız: 0544-724 3650

 

 

Çocuk Ergen ve Okul Sorunları Randevu:0533-373 8123

Çocuk Ergen Öğrenci ve Okul Sorunları Randevu:0533-373 8123

Hava Durumu
Saat